Kwekerij Pieter Kolk is een bedrijf dat zich bezighoud met de teelt van snijhortensia. Deze relatief 'nieuwe' teelt biedt een hele reeks aan uitdagingen, vandaar onze lijfspreuk;

'The Chameleon Hydrangea is our Challenge'

Na mijn afstudeeropdracht in het teken van de snijhortensia afgerond te hebben, was de stap om zelfstandig snijhortensia's te telen voor de hand liggend. Eerst hebben we in 1996 de snijhortensia in het ouderlijk bedrijf geïntroduceerd. In 1998 is de kwekerij aan de Oosteinderweg aangekocht. Hier worden sindsdien op 15.000 m2 snijhortensia's geteeld in, met een veelvoud aan cultivars, kleuren en oogststadia.

De veredelingstak is op het ouderlijk bedrijf gevestigd, en nieuwe getoetste soorten vinden hun weg om hier geproduceerd te worden. Vandaar dat het huidige sortiment ruimer is dan in de beginjaren toen er gericht werd op 1 tot 3 rassen. Het huidige sortiment telt 9 cultivars en zal waarschijnlijk verder toenemen.

Om snel in te kunnen spelen op een verandering in de sortimentskeuze is ook een containerveld gerealiseerd waar jaarlijks tot 30.000 nieuwe planten opgekweekt worden. Op deze manier is het mogelijk altijd een jong, groeizaam gewas te telen met een sortiment dat marktwaardig is en blijft.

Om maatschappelijk verantwoord te telen introduceren wij preventief biologische bestrijding en grijpen alleen waar nodig is met correctie middelen in.

Het bedrijf is MPS-A gecertificeerd.

De aanvoer van de hortensia's start in mei met de verse kleuren rood, roze, paars, blauw en wit. Vanaf juni worden de (groen)doorgekleurde typen ook gesneden. De laatste verse bloemen worden eind oktober geoogst en in december stopt ook de aanvoer van de (groen-rood/paars)doorgekleurde stadia.

De lengtes van de stelen die worden aangevoerd variëren van 30 tot 130 cm. De hortensia's worden in allerlei rijpheidstadia gesneden (zie Producten.)

 

Video

Get the Flash Player to see this player.

 

Klik hier voor het Interview voor kasgenoten.

Klik hier om de realtime aankondiging flyer in PDF formaat te downloaden. 

© 2018 Kwekerij Pieter Kolk BV, Alle rechten voorbehouden. Design by AgroXS